Risikofritt spill – Spill odds på bookmakerens risiko

Hos bettingselskapene florerer det av bonustilbud som du kan bruke til oddsspilling. Bookmakerne byr på innskuddsfrie og innskuddsbaserte bettingbonuser. Enten det er gratispenger, cashback, gratisspill eller rene innskuddsbaserte sportsbonuser. Kjært barn har mange navn sies det, og uansett hva oddsbonusene kalles så gir de deg ekstra vinnersjanser på bookmakerens regning, uten at du må bruke egne penger til å plassere spillet.

Rank Casino Bonus Besøk
1 Lilibet 100% bonus opptil 5000 NOK
18+ | hjelpelinjen.no | Regler og vilkår gjelder
Besøk
2 Mr.Play 1000 NOK
18+ | hjelpelinjen.no | Regler og vilkår gjelder
Besøk
3 Casumo 500 NOK gratisspill
18+ | hjelpelinjen.no | Regler og vilkår gjelder
Besøk
4 Rabona 3000 kr
18+ | hjelpelinjen.no | Regler og vilkår gjelder
Besøk
5 Betinia 2000 kr
18+ | hjelpelinjen.no | Regler og vilkår gjelder
Besøk
6 Malina 2000 kr
18+ | hjelpelinjen.no | Regler og vilkår gjelder
Besøk

Du kan også spille odds risikofritt

I tillegg til de bonusvariantene som er nevnt ovenfor finnes det også en oddsbonus til. Enten du bruker egne penger eller en sportsbonus når du spiller odds, er pengene du satset tapt dersom spillet ikke ender med suksess. Det finnes imidlertid en oddsbonus som gir deg innsatsen tilbake om oddsspillet ditt ikke går inn. Det er det som kalles et risikofritt spill. Dette skiller seg fra alle andre oddsbonuser som bookmakerne opererer med.

I motsetning til alle de andre bonustypene må du bruke egne penger eller bonuspenger til å plassere et risikofritt spill, men deretter er det bettingselskapet som tar hele risikoen med oddsspillet. Dersom et risikofritt spill ender uten suksess, får du tilbake hele innsatsen. Den returneres fra bookmakeren hvor du plasserte det risikofrie spillet, og dermed er dette en type oddsspill hvor du spiller helt uten økonomisk risiko.

risikofritt spill

Nær sagt som vanlig følger det som oftest med vilkår og betingelser også for risikofrie spill, men ikke alltid. Samtidig er det bedre å fokusere på vinnersjansene du får med risikofrie spill samtidig som det er bettingselskapet som tar hele risikoen for spillet, enn å se på eventuelle ulemper med minsteodds og omsetningskrav. Det er bare å takke ja til alle tilbud om risikofrie spill siden nedsiden er liten samtidig som oppsiden er mye større.

Vinn med et risikofritt spill og få innsatsen tilbake ved tap

Det blir stadig mer av risikofrie spill hos bettingselskapene. Dette er ikke rart med tanke på hvor populært det er blant oddsspillerne. Denne bonustypen skiller seg altså fra alle andre oddsbonuser ved at du bruker egne penger til å plassere spillet, men at du får innsatsen tilbake om du ikke har suksess med spillet.

Tilbud om risikofrie spill benyttes ofte i forbindelse med spesielle sportsbegivenheter. Det kan være en landskamp i fotball, en UFC-kamp eller finalen i Champions League. Samtidig blir det også mer og mer slik at du står helt fritt til å bruke et risikofritt spill for en gitt verdi på det du selv ønsker. Verdien på disse spillene ligger som oftest i området 100 til 500 kroner.

La oss si at du tilbys et risikofritt spill verdt 300 kroner til CL-finalen. Du spiller på seier til lag A til odds på 2,30. Det betyr at du kan få 690 kroner tilbake, eller en fortjeneste på 390 kroner om det går som du tipper. Med andre ord en flott oppside, men det aller beste er jo at nedsiden er eliminert. Vinner lag B i stedet er ikke de 300 kronene du satset tapt. Siden du brukte et risikofritt spill får du innsatsen tilbake fra bookmakeren, og har dermed tapt kroner 0 på oddsspillingen din.

Vilkår og betingelser for risikofrie spill

Hos enkelte bookmakere kan du hente et risikofritt spill verdt 100 kroner om du spiller odds for 100 kroner først. I slike tilfeller tildeles det risikofrie spillet uten omsetningskrav, og skulle du vinne med spillet er gevinsten uttakbar. I praksis er imidlertid omsetningskravet på 1 gang siden du allerede har spilt for verdien av det risikofrie spillet for å kunne hente det. 

I slike tilfeller kan det imidlertid kreves at du spiller til minsteodds 1,40 når du bruker det risikofrie spillet, men siden du kan plassere så mange spill du ønsker, er dette perfekt for multiple-spill. Med flere oddsspill på samme kupong øker totaloddsen samtidig som risikoen øker for hvert eneste spill du plasserer. Samtidig risikerer du jo ikke å tape en krone siden du får innsatsen tilbake om en eller flere av enkelthendelsene på multiple-spillet ditt ikke går inn. 

Tildeles det risikofrie spillet med omsetningskrav, er det først ved suksess at dette betyr noe. Brukte du bonuspenger til å plassere spillet får du både innsatsen og fortjenesten utbetalt som bonuspenger, og disse må møte de opprinnelige kravene til bettingsbonusen.

Spilte du med egne penger utbetales innsatsen uten noen form for betingelser, mens nettogevinsten ses på som bonuspenger som kanskje har både omsetningskrav og eventuelle minsteodds. Imidlertid er disse som oftest mye lavere og mindre enn for andre sportsbonuser. Kanskje så sympatisk som et omsetningskrav på 1 gang med en minsteodds på 1,30.