Innenfor sportsbetting er det mange måter å spille på. Noen foretrekker å spille på sluttresultatet av en idrettsbegivenhet. I fotball spiller mange på hvordan utfallet er både ved pause og ved fulltid. Atter andre synes det blir mer spennende å spille om man gir storfavorittene et handikap. 

Bookmakere Bonus Besøk
1 3 000 kr Besøk nå
2 100% bonus + 500 kr gratisspill Besøk nå
3 1000 kr Besøk nå
4 500% bonus Besøk nå
5 500% bonus Besøk nå
6 1 000 kr Besøk nå
7 500% bonus Besøk nå
8 250 kr gratisspill til du vinner Besøk nå
9 €50 gratisspill Besøk nå

Spill på odds med Asian Handicap

Asian Handicap er den dominerende bettingformen i Asia, som etter år 2000 også er blitt veldig populær i Europa. Spillformen brukes mye i fotball, men kan lett overføres til andre lagidretter. Bettingformen ble utviklet slik at spillerne fikk flere valg i kamper hvor styrkeforskjellen mellom lagene er så store at et lag nesten garantert vil styre kampen. I en kamp med lave odds på favoritten får underdogen en teoretisk fordel slik at kampen blir mer attraktiv å spille på. Det blir vanskeligere for favoritten å vinne kampen dermed blir oddsbetingelsene bedre og den potensielle gevinsten høyere. 

odds på fotball i norge

I tradisjonell vestlig fotball betting er det tre mulige utfall av en kamp. Uavgjort, hjemme- eller borteseier. Det er ofte lett å predikere hvem som vinner, men sjansen for uavgjort kompliserer det hele. Med Asian Handicap gjør man det enklere ved å fjerne uavgjortmuligheten og fokusere på forskjellen mellom lagene. Ender veddemålet med uavgjort får man innsatsen tilbake.

Prinsippene i Asian Handicap

I den asiatiske varianten får det antatt dårligste laget et forsprang på et visst antall mål. Hensikten er å gi begge lagene den samme sjansen til seier. Forspranget kan uttrykkes i hele, trekvarte, halve og kvarte mål. Siden forspranget tildeles slik at begge lag har lik sjanse til å vinne, blir oddsen ganske lik for de to mulige utfallene av kampen.

Det enkleste handikapet å forstå er Zero-ball. Da vurderes begge lagene likt og handikapet uttrykkes som 0:0. Da spiller man på det laget man tror vinner, og veddemålet ender med suksess uavhengig av hvor mange mål laget man tipper på vinner med. Ender det uavgjort får man innsatsen tilbake. Whole-ball og Half-ball er også enkelt å forstå, og er det som er mest vanlig hos bookmakerne. I Whole-ball får et av lagene et måls forsprang (+1) og man vinner om dette laget vinner kampen eller om det blir uavgjort. Med Half-ball får et lag et halvt måls forsprang (+0.5). Da legger man bare til dette lagets scoringer og sammenligner med motstanderens. Laget med flest mål vinner og uavgjort er heller ikke mulig. Det er selvsagt også mulig å spille på det laget som får teoretiske mål imot.

For å gjøre Asian Handicap mer innviklet deles det også opp i Quarter-ball og Three Quarter-ball. Da deles innsatsen i to. Spiller man på underdogen og dette laget får et kvart måls forsprang, så plasseres halvparten på +0.5 og resten på +0. Vinner laget man spiller på gir det full gevinst. Ender det uavgjort vinner man på +0.5-spillet, mens innsatsen på +0 returneres. Vinner det andre laget taper man selvsagt alt. Innsats med trekvart mål fungerer på samme måte, men innsatsen deles da 50-50 mellom +0.5 og +1.